Sverige Cupen Trollhättan 2011-05-01

 Senast ändrad 26 november, 2011 kl 08:30
 

 

Då har vi avklarat första tävlingen i Trollhättan helgen den 30/4-1/5 i klasserna 1:8 Track, 1:10 Nitrotouring och 1:10 Touring! Det var en trevlig tillställning med många förare på plats och en superslät bana samt regnfritt J. Vi kör med samma upplägg som förra året dvs. att 1:10 el Touring hänger med på Nitro track klasserna även i år.  Något som är kul att se är att intresset verkar gå uppåt för 1:8 track igen.

Kvalen blev väldigt jämna i samtliga klasser och som kvalsnabbast i 1:8 TR var det Mikael Fransson som hade mest bråttom och i 1:10NT var det Adrian Berntsen samt Niclas Nilsson i 1:10 Touring.

Eftersom el touring racet bara körs på en dag så var det gänget som var först ut med finalerna.

Michael Nilsson knep den första finalen före kvalvinnaren Niclas med Daniel Karlson på tredje. I andra finalen så var Niclas tillbaka på första platsen men Micke på andra och Daniel på tredje. Det var nu i tredje det skulle avgöras! Vem blev det då jo Nicklas vann några sec före Michael som var hårt uppvaktad av Daniel. Söndag morgon och dags för finaler men det var riktigt kallt med en isande vind i luften så de som började i semifinalerna såg ut som Michelin gubbar på förarställningen påpälsade med allt det hittat i klädväg.

Först ut var då 1:10 NT med sina semifinaler Från den första semin var det två förare som gick vidare till final Frank Andersen och Nikolaj Hviid. Det betydde att semi A var snabbare för ifrån den gick fyra förare vidare till Grand finale och de var Mackan Göransson, Georg Ellingsen, Staffan Karlsson, Rune Stokka.

Efter det så var det dags för första semin i 1:8 TR (semi-B) och den första vanns av hemmakörandes Marcus Lindner före Patrik Sahlin och Patrik Johansson. Dags för semi-A som vanns av Niklas Johansson före Stefan Andersson och Bengt Andersson. Detta innebar att det var tre förare från vardera semifinal. Jämt som bara den och det var inte så konstigt med tanke på hur kvalen såg ut (ca 10 förare inom 6-7 sec).

Dags för Grand finale i 1:10 NT!

Det blev en spännande tillställning med däckbyten avåkningar frusna fingrar mm.

Halvägs in i finalen så var Mikael Fransson i ledning men motorn var lite snålt ställd så mekanikern fick justera lite vid flera tankstopp så han trillade ner några positioner. För ovanlighetens skull så visade det sig att det var nödvändigt med däckbyte i denna klass och det rörde om ordentligt på slutet. Den som försökte klara sig utan däck stopp var Per-Ola Hård men chansning gick väll sådär han blev trea tillslut. Vem van då jo det gjorde Mikael efter en fin uppkörning med fräscha däck och en bättre fungerande motor tillslut och tvåa blev Frank som gjorde ett halvt däckbyteJ bara på ena sidan alltså.

Slutligen 1:8 Track final!

Adrian gjorde ett ryck direkt på de första varven med resten av gänget i olika klungor. Tempot var mycket högt och kanske var det som gjorde att det blev en del avåkningar ibland. Halvvägs med Adrian fortfarande i ledning med Stefan A på andra och tätt där efter Patrik S, Mikael F, Christofer H och Bengt A.

Även i denna final så var strategin helt avgörande Patrik S gjorde två däckstopp(körde väldigt mjuka däck)

Christofer chansade på att inte byta däck, Bengt gjorde ett däckstop som även de flesta andra i finalen gjorde.

Adrian vann välförtjänt före Bengt som körde helt utan misstag och trea blev tillslut Lars H efter lite problem i starten. Resten då? Mikaels Motor fick nog, Christofer körde slut på däcken, Patrik S körde av banan samt strul med drivningen, Marcus klättrade en del efter att ett däck trillat av bilen i början, Stefan A var snabb men det höll inte hela vägen, Patrik J hade en halvstrulig dag och Niklas fick bryta tidigt i finalen.

 

1:10 Touring 1:10 Nitrotoring 1:8 Track
1. Niclas Nilsson Väst-8 1. Mikael Fransson Wäxjö MS 1. Adrian Berntsen Oslo MBK
2. Michael Nilsson Väst-8 2. Frank Andersen Oslo MBK 2. Bengt Andersson Väst-8
3. Daniel Karlsson Hässleholms MK 3. Per-Ola Hård Wäxjö MS 3. Lars Haugen Oslo MBK
4. Filip Kulfors Halmstad RC 4. Georg Ellingsen Lörenskog MBK 4. Marcus Lindner SMK Trollhättan
5. Mattias Johansson Götene MK 5. Tom Erik Haaversen KMBK 5. Christofer Hedlund Norrtälje RCM
6. Joachim Gustavsson Väst-8 6. Mackan Göransson Västerås MS 6. Patrik Johansson Staffanstorp HS
7. Henrik Teinvall SMK Helsingborg 7.  Nikolaj Hviid Staffanstorps HS 7. Stefan Andersson Örebro RBC
8. Krister Andersson Halmstad RC 8. Staffan Karlsson Västerås MS 8. Patrik Sahlin MHF-Skarpnäck
9. Göran Persson Väst-8 9. Rune Stokka Klepp RC 9. Mikael Fransson Wäxjö MS
10. Niko Lindvall Kypak 10. Adrian Berntsen Oslo MBK 10. Niklas Johansson MHF-Skarpnäck
© 2011 Radiostyrd Bilsport Suffusion theme by Sayontan Sinha